Klassisk Massage Enköping

Klassisk massage i Enköping - Välkommen till Hälsa och friskvård -din massör i Enköping. Klassisk massage: Massage har effekter på cirkulationen som gör att kärlen vidgas och syretillförseln till muskeln ökar samt att borttransporten av slaggprodukter förbättras.

Klassisk Massage Enköping | Hälsa och friskvård

 Hälsa och friskvård

- behandling för kropp och själ

Klassisk massage:
Massage har effekter på cirkulationen som gör att kärlen vidgas och syretillförseln till muskeln ökar samt att borttransporten av slaggprodukter förbättras. Massage påskyndar läkning och återhämtningsprocess. Massage har även god läkningsförmåga på skadad muskelvävnad.

Frisättning av oxytocin från hypofysen har en stressreducerande effekt på nervsystemet. Massage har en avslappnande, smärtlindrande samt en lugnande effekt. Koncentrationsförmågan förbättras och ett allmänt välbefinnande infinner sig.

Indikationer
Massage kan vara bra vid behandling av huvudvärk, träningsvärk, stress, muskelskador eller muskelspänningar. Behandling av spända nackar, axlar och armar kan vara ett sätt att förhindra förslitningar vid statiskt arbete. Massage ger dig en avslappnande känsla av välbefinnande.

Kontraindikationer, massage ska inte ges vid:

  • Feber/Infektion
  • Inflammationer
  • Blödarsjuka
  • Hudåkommor
  • Diskbråck

Personer med hjärt- och kärlsjukdomar ska konsultera läkare före behandling. Vid andra sjukdomar ska också läkare tillfrågas innan behandling påbörjas.

Avspänningsmassage:
Avspänningsmassagen är en blandning mellan lätta och fasta strykningar samt lite djupare friktionsgrepp.Vi arbetar enbart på ryggen och ansiktet. Det hela går ut på att röra händerna långsamt med fokusering på att skapa lugn och ro i hela kroppen. Behandlingens andra del består av vaggningsgrepp för hela kroppen, passiva ledrörelser och lätta skakningar som ska få klienten att känna skillnad mellan spänning och avspänning.

Avspänningsmassage finns att få som en behandlingsform. Det är många som är utbrända, stressar för mycket eller har svårt att koncentrera sig av olika anledningar.

Du bokar in dig på fem behandlingar av avspänningsmassagen och betalar endast för fyra behandlingar.

Ayurvedisk Huvud- och Ansiktsmassage:

Huvudet
I huvudet finns hjärnan, som är den största delen av centrala nervsystemet, och fyra andra sinnen; syn(ögon), lukt(näsa), hörsel(öron) och smak(mun). Många viktiga nervändar slutar dessutom i huvudet. Nacken och skuldrorna, som bär upp huvudet, är ofta områden där det finns spänningar och värk. Så huvudet behöver vara avslappnat och dess funktioner fungera väl för att vi ska vara friska och känna frid och lycka.

Ayurveda rekommenderar daglig massage av huvudet. Cirkulationen till och från huvudet kan vara begränsat av spänningar i muskler och bindväv. Detta minskar flödet av vital näring (energi) och syre. Huvudvärk och migrän som orsakats av spänning och stress är inte ovanligt. Andra problem kan vara svaghet, nervositet och överaktivt tänkande. Massage lösgör och förebygger blockeringar i kroppens olika cirkulationssystem samt stödjer avpänning och avslappning. Det huvudsakliga syftet med huvudmassage är att öka tillförseln av vital näring och syre samt stödja utrensning av slaggprodukter.

Vid massage av huvudet använder jag sesamolja.

Huvudmassage
förbättrar cirkulationen i huvudet samt till och från huvudet
löser upp spänningar i muskler och vävnader
reglera överskott av värme i huvudet
hjälper till att lösa upp huvudvärk och förebygga migrän

Ansiktet
Ansiktet är den del av kroppen vi ständigt visar för omgivningen och där våra känslor tydligast återspeglas. Ofta betraktas det som den vackraste delen av kroppen men vi håller också mycket spänningar där. Flera av våra sinnen är placerade där och bl.a. sker det mesta av vår kommunikation via ansiktet. Så ansiktet med dess sinnen och uttryck spelar en oerhört viktig roll i vårt liv.

Livets stress och spänningar förhindrar ett normalt flöde av blod till ansiktet. Omgivningens luftföroreningar och dålig diet påverkar den känsliga huden i ansiktet negativt. Detta skadar hud, bindväv och muskler i ansiktet och orsakar tecken på för tidigt åldranade. T.ex. rynkor, glåmig hud och dålig tonus i ansiktsmuskulaturen.


Vid massage av ansiktet använder jag sesamolja.

Läs mer på vår hemsida
 

Besöksadress:
Kyrkogatan 20
745 31 Enköping
Tel: 0704-53 75 83

Mail: ulla@halsafriskvard.com

Denna site använder cookies för att leverera en bättre användarupplevelse till Dig som besökare.
Genom att använda siten samtycker ni till användandet av dessa. Läs mer om hur vi skyddar Din integritet genom användandet av våra sidor.
Jag förstår, stäng denna information